Torsdag 29/11

Pizzan kommer fån Italien och kom till Sverige någon gång på 70-talet.

Tjockbottnad pizza med bland annat peperoni och ost.


80-talet

En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii.

Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och den flottaste efterrätten glace au four 
                                             --------------------

Minns man tillbaka så var det nog så, alla minns vi väl räkcoctailen som alltid serverades i ett högt glas. Idag kan man knappt få en sådan förrätt längre, men vad gör de det kommer nya. Nu är det snart dax för julbordet, frosseri i överflöd, maten åker in och ut under en hel månad. Efter nyår blir det pytt i panna eller bixemad som Dansken säger. Hur kan det regna ute, tog det inte slut i sommras.....vem fyllde på förrådet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback